Erpiliç Bolca ile Hindi Pazarında

Bolca Hindi’yi 55 milyon liraya satın alan Erpiliç, 45 milyon liralık yatırım planlıyor. Şirket kişi başı yılda 1 kilodan az olan hindi eti tüketimini artırmayı hedefliyor.

Erpiliç, Bolca ile hindi pazarına iddialı girdi


Yaklaşık 55 milyon TL yatırımla Bolca Hindi’yi satın alan Erpiliç, hindi eti tüketimini artırarak pazarı büyütmeyi amaçlıyor. Bolca için önümüzdeki iki yıl içinde 45 milyon TL’lik yatırım planlanıyor. 200 kişiyi istihdam eden Bolca Hindi, yılın ikinci yarısında 50 kişi daha alacak.Basın mensuplarıyla bir araya gelen Erpiliç Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Ericek, 2016 yılında toplam 50 bin ton olan hindi üretiminin 10 bin tonunun Bolca Hindi tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Önümüzdeki 5 yılda üretimin 75 bin tonlara çıkacağını öngördüklerini belirten Ericek, bu çerçevede yeni yatırımları hayata geçireceklerini ifade etti. Ericek, iki yıllık süreçte öncelikle damızlık üretimi, kesimhane modernizasyonu ve kapasite artışı için 45 milyon TL’lik yeni yatırım hedeflediklerini kaydetti. Ericek, Bolca Hindi’nin 200 kişiyi istihdam ettiğine değinerek, yılın ikinci yarısında 50 kişilik ek istihdam yaratacaklarını söyledi.

Türkiye piliç eti üretiminde 8. sıradaYüzde 27’lik pazar payı ile 2016 cirosu 100 milyon 560 bin TL, aynı yıl ihracat cirosu ise 3 milyon 400 bin TL olarak gerçekleşen Bolca Hindi için önümüzdeki 5 yıllık süreçte agresif hedefler koyduklarını belirten Erpiliç Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Öztürk ise şunları kaydetti:

“Rakamsal verilere baktığımızda 2016 yılında sektörün piliç eti üretimi yaklaşık 2 milyon ton. Kanatlı eti tüketimi 2000 yılında 11 kilo seviyelerindeyken 2016 yılında 22,5 kiloya çıkmıştır. Türk kanatlı eti sektörü dünyada piliç eti üretiminde 8. sırada yer almakta. Hindi eti verilerine bakıldığında ise 2016 yılında 50 bin ton hindi eti üretimi gerçekleşmiş. Hindi eti kırmızı etten sonra gelen önemli bir protein kaynağı olmasına rağmen ne yazık ki ülkemizde ağırlıklı olarak sadece yeni yıl döneminde tüketiliyor. Hedefimiz hindi etinin ulaşılabilirliğini arttırarak, tüm yıl tüketilmesini sağlamak.”

“Hindi kolay ulaşılır hale gelecek”

Öztürk, “Türkiye’de yıllık kişi başı hindi eti tüketimi ortalama 0.7 kilo, dünyadaki tüketim oranlarına bakıldığında bu oran oldukça düşük. Türk tüketicisi bugüne kadar hindi etine zor ulaşıyordu. Biz bundan böyle Bolca markasıyla hindi etini, Erpiliç’in lojistik ve bayi gücüyle kolayca ulaşılır ve tüketilir hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

Yazar: admin

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir